Vilniaus muziejus pristatė keturių virtualių renginių ciklą, kurio metu bus pristatomi muziejuje veikiančią parodą „Nuo mėsinės iki muziejaus. Vieno namo istorija“ papildantys pasakojimai.
2021-ųjų balandį–birželį Vilniaus muziejus kvietė visus kartu tyrinėti margą miesto, maisto ir istorijos audinį – nuo žydų mėsininkų senajame Vilniuje ar kitų žemynų skerdyklose dirbančių migrantų iš Lietuvos, iki miesto gyvenimo per mikroistorijos prizmę. Renginiais Vilniaus muziejus tęsė parodoje „Nuo mėsinės iki muziejaus. Vieno namo istorija“ plėtojamas temas ir perkelia parodos pasakojimą į kompiuterių ekranus.
Tarp muziejaus renginių dalyvių – Ohajo valstijos universiteto istorikas dr. Christopheris Otteris, 2020 publikavęs monografiją „Diet for a Large Planet: Industrial Britain, Food Systems, and World Ecology“, Kingstono universitete dėstanti sociologė dr. Eglė Rindzevičiūtė, Vilniaus ankstyvųjų Naujųjų laikų istorijos specialistai, socialinės istorijos tyrėjai dr. Martynas Jakulis ir dr. Aivas Ragauskas bei gastronomijos istorikas, lektorius Antanas Astrauskas.