Vilniaus muziejus pristatė keturių virtualių renginių ciklą, kurio metu bus pristatomi muziejuje veikiančią parodą „Nuo mėsinės iki muziejaus. Vieno namo istorija” papildantys pasakojimai.
Antrasis renginys – istoriko, dr. Christopherio Otterio paskaita „Mėsos pasaulis. Biologinė, technologinė ir ekologinė istorija”. Virtuali paskaita vyko gegužės 12 dieną, 19 valandą. Paskaita vyko anglų kalba.
Paskaitos klausytojams lektorius papasakojo apie globalias mėsos produkcijos sistemas, mėsos skerdimo ir šaldymo technologiją bei ekologines mėsos vartojimo pasekmes, bei tai, kaip simboliniai mėsos ir galios tarpusavio ryšiai susiejo mėsos vartojimą su progresu ir paklojo pamatus pasauliniam mėsos valgymo sprogimui, kuris neatsiejamas nuo šiandienos ekologinės krizės.
2021-ųjų balandį–birželį Vilniaus muziejus kvietė visus kartu tyrinėti margą miesto, maisto ir istorijos audinį – nuo žydų mėsininkų senajame Vilniuje ar skerdyklose dirbančių migrantų, iki miesto gyvenimo per mikroistorijos prizmę. Renginiais Vilniaus muziejus tęsė parodoje „Nuo mėsinės iki muziejaus. Vieno namo istorija“ plėtojamas temas ir perkelia parodos pasakojimą į kompiuterių ekranus.